به گزارش خبرگزاری حوزه، بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء تحت اشراف آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی، یکی از بزرگترین مراکز حوزوی مستقر در شهر مقدس قم است که بهره مندی کامل و جامع از آثار و اندیشه های تفسیری، فلسفی، کلامی و فقهی حضرت آیت الله جوادی آملی در راستای تبیین، بسط و گسترش علوم اسلامی از منظر حضرت استاد در حوزه های مختلف، آموزش و تربیت پژوهشگران، فضلا و مدرسان کارآمد، خلاق و مبتکر در حوزه های مذکور از اهداف تاسیس این بنیاد می باشد.
توسعه، تعميق و ايجاد ظرفيت های علمی و پژوهشی در حوزه های مختلف، تثبيت و تحكيم بنيان های تئوريک و تقويت علمی مبانی نظری انديشه دينی و نظام اسلامی و دفاع از انديشه های متعالی اسلام ناب محمدی(ص)، پاسخگويی به نيازهای تمدنی جهان اسلامی و گسترش و افزايش تعاملات و ارتباط علمی مخصوصاً ميان نخبگان در حوزه های مختلف از دیگر اهداف تاسیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی به شمار می رود.
"پژوهش درآثار حضرت آيت الله جوادی آملی به منظور استخراج و معرفی ديدگاههای معظم له"، "برنامهريزی و ارائه خدمات آموزشی، برای تربيت پژوهشگران، محققان ، استادان و زمينهسازی برای تربيت متفكران در راستای اهداف بنياد" و" حمايت از فعاليتهای پژوهشی، اعم از تأليف و ترجمه كتاب، مقاله ، پاياننامههای تحصيلی و ابداع و نوآوری در علوم اسلامی و الهی در راستای آثار و انديشههای معظم له" از جمله فعالیت های این مجموعه حوزوی می باشند.
"همكاری با ديگر مراكز و نهادهای داخلی و خارجی فعال در زمينه علوم وحيانی"، " برنامه ريزی برای تامين نيازهای فکری جهان اسلام از طريق ترجمه متون و آثار پژوهشی"، "ارتباط با صاحبنظران، محققان و دانشمندان داخل و خارج از كشور"، " فراهم آوردن امکانات لازم و متناسب با فعاليت های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی مرتبط"، " تاسيس پژوهشکده ها، دانشکده ها، مراکز وموسسات پژوهشی وآموزشی در حوزه های مختلف علوم اسلامی" و ... از جلمه دیگر فعالیت های این بنیاد بین المللی است.
بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء از مراکز و واحدهای متعددی برخوردار است که از آن جمله می توان به "پژوهشگاه علوم وحیانی معارج"، "پژوهشکده قرآن و عترت"، "پژوهشکده فلسفه، عرفان و کلام اسلامی" و "پژوهشکده فقه و اخلاق" اشاره کرد.
این پژوهشکده ها در صددند تا با شناساندن و ارتقاء توان دانش های اسلامی و جهت دهی آنها به سوی نيازهای عينی و واقعی جامعه انسانی معاصر، با رويکرد انديشه و آرای حضرت آيت الله جوادی آملی، ضمن ارج نهادن به تلاشها و دستاوردهای پيشينيان، برای «آيندگان» قدمی نو و بلند بردارند.
برپایه این گزارش، مرکز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی یکی دیگر از زیر مجموعه های بنياد بين المللی علوم وحيانی اسراء است که تلاش دارد پلی ميان آثار و انديشه های استاد وادراک و دريافت جامعه باشد تا دستاوردهای استاد را به يکتاپرستان جهان برساند و انسان سرگشته و شگفت زده امروزين را با سرشت خداگونه خويش آشتی داده و از سراب انگارههای خود ساخته بِرهاند و به سرچشمه های زندگی پاک و پالوده، آرامش و نيکبختی جاودان برساند.
این مرکز دارای اهدافی از جمله؛ "نشر معارف، علوم و فرهنگ عالی اسلامی با رويكرد نظريات حضرت آيت الله جوادی"، "فراهم نمودن امكان استفاده عموم به آثار نوشتاری و گفتاری(صوتی و تصويری) استاد"، "بهره مند نمودن طيف های مختلف جامعه اسلامی، خصوصا جوانان و نوجوانان از مباحث معظم له"، " كشاندن انديشه های و معارف ناب الهی استاد در جمع دانش پژوهان و دانشجويان" و... می باشد.
همچنین این مرکز از گروه های مختلف علمی برخوردار است که می توان به گروه های " عترت پژوهی"، "تفسير و علوم قرآنی"، "گروه فلسفه و عرفان اسلامی"، "گروه معارف و اخلاق اسلامی" اشاره کرد.
"مرکز ترجمه اسراء" از دیگر بخش های این بنیاد بین المللی می باشد. این مرکز با ماموريت ساماندهی و عرضه ترجمه آثار حضرت آيت الله جوادی آملی، توسط مترجمان توانمند در عرصه بين الملل، شروع به کار کرد و با تشکيل شوراهای علمی در قالب سه گروه زبان انگليسی، عربی و اردو به همراه خبره ترين افراد متخصص در زمينه ترجمه، ويراستاری و ارزيابی تا کنون به ترجمه بسياری از کتب، سخنرانی ها، مقالات، پيام ها و استفتائات معظم له پرداخته است.
بر اساس این گزارش، "مرکز تدوين کتب آموزشی " و "مرکز نشر الکترونيک "، " مرکز رسانه "، "مرکز پايگاه های اينترنتی"، "مرکز نشر"، "سازمان چاپ و انتشارات" و" مرکز ترجمه" از دیگر بخش های فعال و پرتلاش بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء می باشند.
"مرکز تدوين کتب آموزشی اسراء" مکانی پژوهشی و تحقيقی می باشد که عهده دار ترويج و بسط انديشه های حضرت آيت الله جوادی آملی در عرصه های مختلف علوم اسلامی، در قالب منابع و متون درسی، برای سطوح مختلف آموزشی می باشد.
اولين برنامه اين مرکز، تدوين منابع آموزشی مؤسسه آموزش عالی حوزوی وابسته به بنياد بين المللي علوم وحيانی اسراء می باشد. در اين راستا بعد از مطالعه واحد های آموزشی رشته های تفسير و علوم قرآنی و کلام اسلامی مجموعا 24 عنوان درسی جهت تدوين متن آموزشی در نظر گرفته شد.
"مرکز نشر الکترونيک"، نیز به توليد محتوای ديجيتال و نرم افزارها و لوح های فشرده پژوهشی، صوتی و تصويری از سخنراني ها، درسها و نوشته هاي حضرت آیت الله جوادی آملی، مبادرت ورزيده است.
اين مرکز با به کارگيری نيروهای متخصص در بخش فنی، توليد و ويرايش، بخشهای مهمی از آثار حضرت استاد را در قالب لوح های فشرده چند رسانه ای، کتابخانه آثار و مجموعه های صوتی عرضه کرده است.
مجموعه نرم افزارهای "صراط الهدی( جامع ترين و اولين نرمافزار تفسير گويای قرآن کريم)"، "کتابخانه ديجيتال اسراء( مجموعه آثار حضرت آيت الله جوادی آملی با قابليت های ويژه پژوهشی شامل جستجوی پیشرفته، يادداشت، نمايه زنی، بلوک کردن و فهرست متنوع)" از نمونه نرم افزارهای مورد نظر می باشد.
همچنین نرم افزارهای "تسنيم(مجموعه دروس و متن کتاب شريف تسنیم)"، "رحيق مختوم( مجموعه کامل دروس اسفار حضرت آيت الله جوادی آملی)" و نرم افزارهای موضوعی مانند "زن در آيينه جلال و جمال"، "صهبای حج"، "امام خمينی(ره)، بنيان مرصوص" و "شکوفايی عقل در پرتو نهضت حسينی" و ... از دیگر تولیدات نرم افزاری این بنیاد بین المللی است.
"مرکز نشر اسراء" یکی دیگر از مراکز وابسته به بیناد است. این مرکز در سال 1372 شمسی به منظور توليد آثار دانشمند گرانمايه، حضرت آيت الله جوادی آملی، به زبانهای مختلف عرضه آن به خيل عظيم مشتاقان معارف اسلامی رسما آغاز بکار نمود.
" توليد آثار مکتوب با کيفيت مطلوب و استاندارد، سرعت قابل قبول با استفاده از فناوری و تکنولوژی روز دنيا"، "عرضه سريع، به موقع، با قيمت مناسب، از طريق فروش اينترنتی، الکترونيکی، سنتی و تلفنی"، "بسترسازی، دسترستی آسان، سريع و کم هزينه مخاطبان داخل و خارج از کشور به محصولات"، "حضور با برنامه، هدفمند و موثر در نمايشگاه های بين المللی داخلی و خارجی"، "تبليغات و اطلاع رسانی از طريق پايگاه اطلاع رسانی، سامانه پيام کوتاه، بانک اطلاعات مخاطبين و همراهان نشر، چاپ برشور و نمايه آثار" و .... از جمله وظایف این بخش می باشد.
"سازمان چاپ و انتشارات اسراء" یکی دیگر از فعال ترین بخش های بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء می باشد.
برپایه این گزارش، با توجه به رشد روز افزون مراكز فرهنگی و تحقيقاتی و همين طور مراكز حوزوی در قم، و عدم تناسب و گسترش صنعت چاپ از حيث كمّی و كيفی به موازات مراكز مذبور، بنیاد اسراء را در راستای رسالت خود برآن داشت تا نسبت به تاسيس "مركز چاپ و انتشارات اسراء" اقدام کند.
مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام حسن عسکری(ع) یکی دیگر از مراکز تحت اشراف حضرت آیت الله جوادی آملی است که با هدف پرورش و تربیت طلاب علوم و معارف اسلامی در سال 1387 فعالیت خود را رسماً در شهرستان آمل آغاز کرد و هم اکنون در سه مقطع تحصیلی "رشته کلام اسلامی سطح دو"، "رشته تفسير و علوم قرآنی سطح دو" و "رشته تفسير و علوم قرآنی سطح سه" دارای دانش پژوه است.
همچنین از دیگر مراکز وابسته به بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء می توان از "مدرسه امام حسن عسکری(ع) آمل"، "موسسه علميه سعادت قم"، "موسسه آموزش عالی حوزوی اسراء" و " مدرسه علميه و موسسه آموزش عالی حوزوی امام حسن عسکری(ع) در تهران" نام برد.
علاقمندان می توانند برای آشنایی بیشتر با بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء به پایگاه اطلاع رسانی این بنیاد به نشانی http://www.portal.esra.ir مراجعه نمایند.